Emaar, ענקית הנדל”ן של דובאי, בוחנת תוכניות לבניית “מגדל על” חדש שיעלה בגובהו על כל פיתוח מתוכנן אחר בעולם ויהפוך ככל הנראה לבניין השני בגובהו בעולם.
מקורות מציינים כי מוחמד עלעבאר, מייסד Emaar, עובד על שילוב של טכנולוגיות חדשניות ובנות-קיימא שטרם נעשה בהן שימוש בשום פרויקט פיתוח אחר בעולם.
נכון להיום, Emaar מחזיקה בשיא הבניין הגבוה ביותר בעולם, הבורג’ ח’ליפה, שמתנשא לגובה של 828 מטרים ונפתח רשמית בינואר 2010.
“העיצוב והבנייה שאנו מדברים עליהם הם מהסוג שאף אחד בעולם לא יוכל להתקרב אליו, שלא לדבר על הגובה,” הוסיף המקור.
שאיפות הגובה של דובאי
Emaar שוקלת להקים מבנה שיתקרב לגובהו של הבורג’ ח’ליפה. בין המיקומים האפשריים לפרויקט נמצאים אזורים בקרבת הבורג’ ח’ליפה בדאון-טאון דובאי ואזור נחל דובאי (Dubai Creek). ארבעה עיצובים שונים כבר נבחנו, כולל מבנה דמוי צינור זכוכית, מגדל בצורת רקטה ועיצוב עתידני עם צריחים גותיים.
המקורות מציינים כי כל “מגדל על” שכזה יהיה פרויקט בסגנון יוקרה, עם דגש על משרדים, מלונות, מתחמי פנאי ומגורים יוקרתיים, ותשולב בו אינטליגנציה מלאכותית (AI) בתכנון ובתפעול.
פרויקטים אחרים בתחרות על הגובה
בורג’ עזיזי, שתחילת הבנייה כבר החלה בינואר השנה על ידי Azizi Developments, מתוכנן להיות בגובה של 725 מטרים, מה שיהפוך אותו לבניין השני בגובהו בעולם. הפרויקט, בעלות של 1.6 מיליארד דולר, צפוי להסתיים בשנת 2028.
נכון לעכשיו, הבניינים השניים והשלישיים בגובהם בדובאי הם מרינה 101 (425 מטרים) ומגדל הנסיכה (414 מטרים), אם כי שניהם כמעט מחצית מגובהו של הבורג’ ח’ליפה. מגדל ג’דה בערב הסעודית, שתוכנן להיות בגובה של מעל קילומטר, סובל מעיכובים ממושכים מאז תחילת הבנייה לפני 11 שנים.
“מגדל זה יהיה הדבר הגדול ביותר שנבנה לא רק בדובאי, אלא בעולם, מאז הבורג’ ח’ליפה. כבר עשינו את זה פעם אחת, אז אנחנו יודעים טוב יותר מכולם איך לעשות את זה שוב,” אומר מקור המקורב לפרויקט.