עסקים משפחתיים באבו דאבי ממלאים תפקיד מרכזי בנוף הכלכלי של האמירות, תורמים למאמצי הגיוון הכלכלי ומחזקים את מעמדה כמרכז פיננסי עולמי.
כ-90% מהחברות בבעלות פרטית באיחוד האמירויות הן בבעלות משפחתית, והן אחראיות לכ-60% מהתמ"ג ול-80% מהמועסקים במגזר הפרטי, כך עולה מדוח של חברת KPMG. עסקים אלו פעילים במגוון תחומים מרכזיים כמו נדל"ן, בנייה, קמעונאות ופיננסים, ומשמשים כמנוע צמיחה משמעותי עבור הכלכלה של אבו דאבי.
עסקים משפחתיים באבו דאבי
העסקים המשפחתיים ממלאים תפקיד קריטי בשימור הכלכלה המקומית, תוך טיפוח צמיחה בתחומים חיוניים ותמיכה באסטרטגיית הגיוון הכלכלי ארוכת הטווח של האמירות.
מעבר לניהול עושר מסורתי, עסקי המשפחה הופכים למשקיעים בפרויקטי תשתית וטכנולוגיות חדשניות, ופועלים בשיתוף עם המגזר הציבורי כדי לקדם את הצמיחה הכלכלית והקיימות של אבו דאבי.
מפגש עסקי חשוב באבו דאבי
במהלך המפגש הרביעי של "אל מולתקא", שבו השתתפו מנהיגים עסקיים, נציגי עסקים משפחתיים ובכירים בממשלה, נדונו ההתפתחויות הכלכליות האחרונות והזדמנויות ההשקעה באמירות. יושב ראש מחלקת הפיתוח הכלכלי של אבו דאבי, אחמד ג'אסם אל זעבי, ציין את מגמת הצמיחה המואצת של האמירות, כאשר מספר רישיונות העסקים זינק ב-196% בעשור האחרון.
אסטרטגיית התעשייה של אבו דאבי
המפגש סקר גם את ההתקדמות בתחום התעשייה המקומית תחת אסטרטגיית התעשייה של אבו דאבי (ADIS), שהושקה ביוני 2022. מאז השקתה, האסטרטגיה תרמה לצמיחה בתמ"ג התעשייתי, שעלתה מ-83 מיליארד דירהם ב-2022 ל-101 מיליארד דירהם ב-2023. מספר רישיונות התעשייה החדשים עלה ב-40%, וההשקעות הכלליות כמעט שילשו עצמן והגיעו ל-10.8 מיליארד דירהם.
הזדמנויות השקעה
משרד ההשקעות של אבו דאבי (ADIO) הציג מגוון הזדמנויות השקעה ושיתופי פעולה המיועדים לקהילת העסקים המקומית. המשרד הצליח למשוך יותר מ-165 משקיעים בתחומים כמו שירותים פיננסיים, אנרגיה וטכנולוגיה. בנוסף, נחתמו 27 הסכמים בתחום האנרגיה הנקייה, הטכנולוגיה המתקדמת ותעשיית הרכבים האוטונומיים.
פרויקטים עתידיים
במסגרת תוכנית "מוסאטחה" נחתמו הסכמים עם משקיעים מובילים לפיתוח מתקנים מסחריים ותעשייתיים חדשים באבו דאבי, כולל שוק קהילתי באזור אל נהדה, שיוקם בהשקעה של 26.6 מיליון דירהם, ומתקנים נוספים באל עין ומדינת זאיד.
השקעות אלו מדגישות את מחויבותו של משרד ההשקעות לעודד את הצמיחה הכלכלית ולשפר את איכות החיים בקהילות אבו דאבי, תוך ניצול משאבי הקרקע הציבוריים לטובת פרויקטים ברי קיימא.