איחוד האמירויות נתנה אור ירוק להקמת שדה תעופה חדש, שצפוי להיות העמוס ביותר בעולם ופי חמישה מהנמל הנוכחי.
נמל התעופה הבינלאומי של דובאי, העמוס ביותר בעולם לנסיעות בינלאומיות, יעביר את פעילותו לשדה התעופה השני, רחב הידיים של העיר במדבר הדרומי שלה, “בתוך 10 השנים הבאות” בפרויקט בשווי של כמעט 35 מיליארד דולר, הודיע שליט דובר.
“אנו בונים פרויקט חדש עבור הדורות הבאים, המבטיחים התפתחות מתמשכת ויציבה לילדינו ולילדיהם בתורו”, אמר שייח’ מוחמד בהצהרה מקוונת. “דובאי תהיה שדה התעופה של העולם, הנמל שלה, המרכז העירוני שלה והמרכז הגלובלי החדש שלה.” ההודעה כללה תמונות מעובדות במחשב של מסוף לבן מתעקל המזכיר את האוהלים הבדואים המסורתיים של חצי האי ערב.
שדה התעופה החדש יתהדר במאות שערים וטכנולוגיות תעופה שנמצאות בחזית החדשנות העולמית. דובאי מתכננת לבנות עיר עתידנית שלמה סביב שדה התעופה, שצפויה לחזק את כלכלת דובאי עוד יותר. מוחמד בן ראשיד אל מקטום, הידוע גם בכינוי שייח’ מוחמד, ראש ממשלת איחוד האמירויות הערביות והאמיר של דובאי, אישר בתחילת השבוע את הקמת נמל התעופה הבינלאומי “אל מקטום”, בעלות המוערכת ב-128 מיליארד דירהם (בסביבות 35 מיליארד דולר), מה שהופך אותו לשדה התעופה הגדול ביותר בעולם עם עד 260 מיליון נוסעים.
שדה התעופה החדש יהיה גם מהגדולים בעולם, משתרע על פני שטח עצום של 70 קמ”ר, פי חמישה מגודלו של שדה התעופה הענק הנוכחי של דובאי. בשנים הקרובות תועבר כל פעילותו של נמל התעופה הבינלאומי הקיים לשדה התעופה החדש. שדה התעופה יכיל 400 שערי מטוסים ויכלול חמישה מסלולים מקבילים. הוא יכלול את טכנולוגיות התעופה המתקדמות ביותר בעולם, והוא יופעל לראשונה בשדה התעופה החדש. לנמל התעופה יש כעת רק שני מסלולים, כמו נמל התעופה הבינלאומי של דובאי.
הזדמנות מצוינת להשקעות נדל”ן בסביבת נמל התעופה
הטרמינל ימוקם בדרום דובאי, מוקף בעיר שלמה שתכלול דירות, בתי מלון, מרכזי כנסים ואזורי מסחר. הבנייה צפויה להסתיים עד 2030. פרויקטים כמו Azizi Venice אשר נמצאים בסמוך צפויים למשוך משקיעים רבים, אך ייקח לפחות 5 שנים עד שיביאו תשואה משמעותית. הקמת שדה התעופה העצום רק מוכיחה כי דובאי נמצאת במגמה של בנייה לתוך המדבר, מה שישפיע על כלל הפרויקטים שנמצאים בדובאילנד ודרום דובאי.
שדות התעופה העמוסים ביותר כיום ברחבי העולם
שדות התעופה העמוסים בעולם מבחינת תעבורת נוסעים כיום הם נמל התעופה הבינלאומי באטלנטה עם 110 מיליון נוסעים בשנה, נמל התעופה הבינלאומי של בייג’ינג עם 101 מיליון נוסעים, שדה התעופה הנוכחי של דובאי עם 90 מיליון נוסעים, נמל התעופה של לוס אנג’לס בארצות הברית עם 88 מיליון נוסעים , נמל התעופה של טוקיו עם 86 מיליון נוסעים, נמל התעופה שנחאי עם 84 מיליון נוסעים, ונמל התעופה קנדי בניו יורק עם 77 מיליון נוסעים שעוברים בו מדי שנה.